Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Frankrijk
Vanoise
Ecrins
Mont Blanc
Provence (Vaucluse)
Col du Galibier
Routebeschrijving
OfficieŰl wordt de beklimming van de Col du Galibier vaak gecombineerd met de Col du Lautaret. Het eerste stuk vanuit Brianšon is echter zo druk qua verkeer en landschappelijk erg saai dat wij er voor gekozen hebben om even na Monetier les Bains de auto te parkeren en vanaf daar te starten. Je heb dan toch nog een flink aantal kilometers van zo'n 4-5% om je goed warm te fietsen voordat je aan de echte klim van Col du Galibier begint.
We fietsten deze col 4 dagen voordat de Tour de France er langs zou komen. Vlak onder de col en op de col stonden al heel wat mensen met campers die zich voor de Tour ge´nstaleerd hadden.

Naarmate we dichter bij de Col du Lautaret komen wordt de omgeving mooier, je krijgt een mooi uitzicht richting de Col du Galibier en achter de Col du Lautaret heb je mooi zicht op de La Meije met zijn mooie gletsjer.
Vlak voordat we op de col du Lautaret aankomen begint de weg wat meer te kronkelen en rijden we nog door een tunnel.
Bovenop de Col du Lautaret slaan we rechtaf. De klim begint met een stijgingspercentage tussen de 5 en 9%. Het is hier duidelijk rustiger dan de weg naar de Col du Lautaret.
Tijdens de klim naar boven hebben we een mooi uitzicht op Col du Lautaret en het massief van de Ecrins
Ongeveer 3 kilometer voor de col zien we de weg met haarspelbochten tegen de helling omhoog slingeren. Nadat we de laatste haarspeldbocht onder de col gehad hebben krijgen we nog even een kort stukje van 12%.
Als we op de top staan begint het flink te betrekken en voelen we wat regendruppels. We besluiten snel af te dalen. Gelukkig zet de regen uiteindelijk niet echt door.


Start: Col du Lautaret
Lengte: 8,5 kilometer
Gem. stijgingspercentage: 7,4%
Max. Stiijgingspercentage: 12,1
Hoogte: 2646m
Hoogteverschil: 588m

Gefietst: zomer 2006