Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Lago Chamolť (Pila)
Routebeschrijving

We parkeren de auto onderaan de stoeltjeslift Leissť.
Vanaf de parkeerplaats volgen we de onverharde weg (nr23). Tijd om warm te trappen hebben we niet, het gaat vanaf de parkeerplaats gelijk steil omhoog. Na ruim een kilometer steken we de ski piste over en komen we links van de skilift te fietsen.
Als we zo'n 2 kilometer gefietst hebben komen we bij Lago Leissť uit. Dit is geen echt meer, maar een artificieelmeer om in de winter te kunnen gebruiken voor de sneeuwkanonnen.
We hebben nu het steilste deel van de tocht gehad en iets minder dan 300 hoogtemeter afgelegd.
Vanaf het meer krijgen we nog even een steil stuk, maar daarna gaat het in een aangenamere stijging verder tot het restaurant La Baraka.
Het is prachtig weer en we hebben mooi zicht op de bergen van de Mont Blanc groep en de Monte Rosa.
Vanaf La Baraka moeten we de fiets even aan de hand nemen voor het begin van het zigzag-pad naar Lago Chamolť. Daarna stappen we weer op de fiets en bereiken een paar minuten later het meertje. We hebben dan 6 kilometer gefietst.
Voor de terugweg volgen we eerst even dezelfde weg. Kort nadat we onder de skilift La Nouva doorgereden zijn houden we rechts aan en volgen de weg naar het almdorpje La Pera. Tussen de dorpjes La Pera en Chatelaine is er geen weg en moet je een stukje over de piste. Vanaf Chatelaine kom je weer op de onverharde weg waarover we verder afdalen naar Pila.
Zie voor de terugweg de gele route op het routekaartje


Start
Pila, skilift Leissť (1850m)

Hoogte
2325m

Hoogteverschil
475m

Karakter
Vooral in het begin een pittige tocht omdat je vanaf de parkeerplaats gelijk een flink stijgingspercentage voor je kiezen krijgen. Na zo'n 2Ĺ kilometer wordt de stijging aangenamer

Kaarten
Carta dei Sentieri 10 Valle di Cogne

Gefietst
Najaar 2011