Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Rifugio Barbustel
Routebeschrijving
Op de snelweg (SS26) nemen we de afslag naar Verres en rijden vervolgens via de dorpjes Fabrique, Champdepraz naar het einde van het dal waar Veulla (1298m)ligt en parkeren daar de auto.

Vanaf de parkeerplaats volgen we de onverharde weg rechts van de kerk richting Magazzino(5C).
Het eerste stuk van de route lopen we door het bos. Het is een soort natuurleerpad en langs de weg staan regelmatig borden met informatie over de verschillende soorten bome en struiken. Op dit stuk komen we al langs een aantal mooie watervallen en snelstromende rivieren. Hierdoor is dit deel van de route toch afwisselend ondanks dat het door een bos gaat.
Na ongeveer 1 uur komen we aan bij het dorpje Servaz dŤsot (1540m). Vanaf nu wordt het pad steiler en de omgeving wat rotsachtiger. Na nog een stuk door het bos komen we uiteindelijk bij Lac de Servaz (1801m) aan.
We lopen verder via het pad aan de rechterkant van het meer en volgen de route aan de overkant van Lac de Servaz naar alpe Servaz Damon (1835m).
Nabij Bayette steken we via een houten bruggetje de rivier over. Dit is een erg mooi stuk. Je schijnt er ook een mooi uitzicht te hebben, maar vanwege de bewolking hebben wij daar helaas niet veel van gezien.
We komen langs het almdorpje Coucy (2059m) en blijven hier route 5c volgen tot dat we uiteindelijk via wat rotsplaten de hut bereiken.
Vanaf de hut kan je in een paar minuten naar het 50m lager liggende Lac Blanc lopen.
Toen wij bij de hut aankwamen was het winterruim open. Volgens de informatie op internet (www. montavic.it) zou je hiervoor ergens een sleutel moeten ophalen.

Vanaf de hut lopen we in oostelijke richting naar Lac Vallette en volgen hierbij route 5. Het eerste deel van de terugtocht is erg mooi en lopen we nog langs verschillende meertjes en over een smal pad dat uit de rotsen is gehakt. Helaas wordt het vanaf Leser Damon (1907m) erg saai. We lopen door een erg dicht bos en bereiken over een vervelend steil bospad uiteindelijk weer Vuella.


Start
Veulla 1301m

Hoogte
2208m

Hoogteverschil
907m

Tijdsaanduiding
3,5uur naar de hut. Voor de hele rondtocht c.a 5 uur.

Karakter
Mooie afwisselende wandeling door het Parco Naturale del Mont Avic. Je komt hierbij langs vele meren en watervallen. Wordt door zijn uitstraling ook wel 'het Canada van de Alpen' genoemd.

Kaarten
Carta dei Sentieri: Parco natural Mont Avic (inclusief boekje met diverse wandeling in het P.N Mont Avic) 1:25.000

Literatuur
Parco Natural Mont Avic (van Luca Zavatta).Boekje met wandeltochten, inclusief wandelkaart
I monti di Aosta, Cogne, l'Avic e Camprocher (Luca Zavatta)
Beide boekjes zijn in het italiaans.

Gelopen
voorjaar 2007

Moeilijkheidsgraad
eenvoudige wandeling